середа, 17 червня 2020 р.

           В УОДі також зламано стереотипи щодо упередженого ставлення дітей до лікарів, подолано боязнь людей у білих халатах: напрочуд дружня, тепла, довірлива й невимушена атмосфера склалася між молодою, але компетентною лікаркою інтерном Івано-Франківської обласної дитячої лікарні (спеціальність «Педіатрія»), викладачкою кафедри патофізіології Івано-Франківського національного медичного університету Марією Полюк  та юними студентами УОДу.  Марія Полюк ділилася секретами, як бути здоровим, цікаво, доступно розповіла про вітаміни як для зовнішнього, так і внутрішнього застосування, корисні мікроелементи для організму. Наводячи приклади з власного життя, наголосила на важливості для зростаючого організму споживання овочів та фруктів, розповіла про рецепти засобу для волосся, відповіла на десяток запитань: які фрукти та овочі споживати, щоб мати добрий зір, щоб швидше рости, щоб мати міцні кістки, щоб бути розумним тощо. Акцентувала лікарка інтерн і на правилах дотримання карантину, запобіганні інфекційним захворюванням. Наступне заняття буде присвячене аналізу раціону харчування за день, який діти повинні намалювати заздалегідь, обміну думками, ідеями, пошуку шляхів його удосконалення, щоб бути здоровим.




              Спортивне заняття у Школі олімпійського резерву, яке провели високодосвідчений педагог, доцентка кафедри теорії та методики фізичної культури і спорту, майстер спорту України з дзюдо Світлана Мальона та магістрант Назар Дуркало,  спортсмен, сертифікований дієтолог-нутриціолог, тренер з боксу, припало до душі не тільки хлопчикам, а й дівчаткам, які охоче виконували комплекс фізичних вправ. Діти зазначають, що такі заняття з відомими спортовцями – це набагато цікавіше, аніж звичайний урок фізичної культури у школі. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

  16 червня 2023 року День, який увійшов в історію Університету обдарованої дитини як час   завершення програми «Цікаві канікули – 2023». ...