четвер, 14 червня 2018 р.

14 червня 2018 року
Попри дещо похмуру погоду, день в УОД видався сонячним, теплим, веселим.
Він у нас сьогодні – філологічно-поетично-логічно-математичний.
А ще у нас були дитячі письменники, чарівники, спортсмени і …мишенята.
У Школі мовних екологів Настя Дробуленда, Андріяна Базалицька, Даринка Красій, Софійка Лемко, Мартуся Власій, Софійка Савчук, Володя Когут, Миколка Федуняк, Дмитрик Русак, Артур Ступа,  Ілля Каруцяк відчули, що таке бути справжніми екологами мови. Разом з керівниками заняття Діаною Гринишин, Наталею Шевчук в ігровій формі займалися цікавою справою – редагуванням мовленнєвих помилок.
Відгадуючи зАгадки, наші обдаровані юні філологи здобували свої перші мовні еверести в царині правильного наголошування слів.
Отож наші юні студенти УОДу стають мовними екологами і зможуть тепер підказати всім,  як правильно наголошувати слова: зАкладка, навчАння, кропивА, завдАння, мілімЕтр, булА, новИй, фОльга, чорнОслив, чорнОзем, видАння, одинАдцять, чотирнАдцять, пишУ, люблЮ та десятки ін.  






Через дощову погоду не змогли провести заняття з футболу на стадіоні, зате поспілкувалися з тренером Олександром Глушком у читальній залі імені Богдана Гаврилишина та домовилися про гру в середу (20 червня). Охочих навчатися футболу чимало: не тільки хлопчики виявили бажання копати шкіряний мяч, а й дівчатка та наші студентки-волонтери Наталя Шевчук, Діана Гринишин та Діана Сова. Починаємо готуватися до чемпіонату з футболу на кубок УОД!






Майстер-клас «У гостях у Олесі Овчар та її мишенят» поринув дітей у світ поезії, казки, мистецтва, малювання.
 Ще б пак! Була справжня інтрига, адже на зустріч до дітей прийшла… Олеся Орестівна Власій – к.т.н., доц. кафедри інформатики, яка вчора так успішно провела разом зі студентами «Логічні мудрульки».
Як виявилося, це і є дитяча письменниця Олеся Овчар!
Сказати, що було цікаво, мало сказати. Було дуже захопливо. п. Олесі Овчар допомагала донька Мартуся та Мишеня. Поезія припала до душі всім!
Наші юні студенти УОД відбулися і як художники-ілюстратори. Своїми малюнками зачарували письменницю Ілля Каруцяк, Миколка Федуняк, Дмитрик Русак, Володя Когут, Настя Дробуленда, Андріяна Базалицька, Даринка Красій, Софійка Лемко, Мартуся Власій, Софійка Савчук,  Артур Ступа. Вивчили також веселу лічилочку.  Зустріч з нашими дітьми надихнула Олесю Овчар на нову книжку, за ілюстраціями до неї справа не стане: намалюємо!












Чи буває цікавою математика? – запитаєте Ви.
Відповідь однозначна. Так, буває.
Якщо її проводить к.фіз.-мат. н., доц. кафедри педагогіки початкової освіти Олег  Ярославович Довгий.
Перше заняття у Школі логіки та цікавої математики пройшло на одному диханні, ніхто і не помітив, що час сплив дуже швидко – і вже фактично добігає кінця другий урок цікавої математики.
Так трапилося, тому що вона, математика, була ЦІКАВА, тому що її поєднували з логікою, математичними головоломками, іграми, конкурсами, фокусами.
 І тому, що був справжній ЧАРІВНИК ЧИСЕЛ. Студент-третьокурсник Івано-Франківського коледжу Тарас Боринець.
 Йому до снаги було все: відгадати числа, які подумки задумували діти, відгадати дату народження кожного уодівця, перемогти у двобої з будь-ким.
 Допомагав Чарівникові Артур Ступа, наш гість, який виявився дуже кмітливим, математично обдарованим хлопчиком.
Неабияк здивувала своїми здібностями Софійка Лемко, яка першою розгадала фокус  Олега Ярославовича, а невдовзі повторити цей фокус змогла і Даринка Красій, Софійка Савчук, Ілля Каруцяк, Миколка Федуняк, Дмитрик Русак, Володя Когут, Мартуся Власій. Діти також збагнули секрет розв’язування логічних ігор та завдань на кшталт «Задумай число» і тепер зможуть здивувати своїх однокласників та друзів, а також батьків.




















 На прохання юних математиків організатори Школи логіки та цікавої математики (попри свою зайнятість) пообіцяли завітати наступного тижня (у вівторок).
Чекатимемо!
А ми, юні уодівці, підготуємо свої логічні задачі для наших наставників! З’ясуємо, чи впораються вони?!


Розклад на пятницю (15 червня 2018 року)
10.00-11.00 – настільний теніс
11.00-12.00 – Школа вокалу
12.00-13.00 – Школа живопису


Немає коментарів:

Дописати коментар

  16 червня 2023 року День, який увійшов в історію Університету обдарованої дитини як час   завершення програми «Цікаві канікули – 2023». ...