четвер, 21 червня 2018 р.

21 червня 2018 року – день, який виявився ДУЖЕ  успішним і ДУЖЕ насиченим на події.
Для всіх: і дітей, і батьків – надзвичайно приємною подією став вихід на авансцену  УОД Школи мейкерства та розваг (керівник к.п.н., доц. кафедри педагогіки початкової освіти Лариса Володимирівна Сливка). Це воістину обдаровані студенти, які торік пройшли високопрофесійний вишкіл. Макар Ярина, Попадюк Ірина, Юля Огера, Христя Угорчак та десяток інших разом зі своїм НАСТАВНИКОМ. Попри те, що вони лише другокурсники, уже встигли вписали яскраву сторінку в історію УОД. Нині це самодостатні керівники занять, які здатні не тільки розважити чи забавити дітей, а й продуктивно, творчо провести їхній відпочинок, усебічно виховувати особистість.
Дівчатам це добре  вдається. «Другий зайвий», «Світлофор», «Фарби» - і це ще не повний перелік рухливих ігор, якими захопилася наша уодівська дітвора в парку.
А ще було щире спілкування, спільні спогади «уодівців-ветеранів» різних поколінь (студентства та учнівства).




Справжній спортивний поєдинок улаштував керівник Школи футболу  Олександр Галушко. Футболом наш тренер професійно займається з дитинства, тому запалив не тільки хлопчиків, а й Юлю Огеру, яка разом з хлопчиками очолила команду-суперницю.
 Було весело, грали професійно, влучно подавали і, звісно, забивали у ворота суперників мячі. Неперевершеним уодівським роналдо  став Миколка Федуняк, який блискуче виконав штрафний, точно посилав мяч у ворота суперника, великий футбольний потенціал має  Миксим Кулик, задатки центрального нападника є в Максима Довгого, досить добре виконували пенальті у ворота самому НАСТАВНИКОВІ Володя Когут, Ілля Каруцяк, Любомир Любінець,  Миколка Криховецький, Дмитрик Луцький, Богданчик Соломко.
 Отож нам до снаги створити футбольну команду  УОДу: потенціал чудовий!

Велике захоплення в юних студентів викликало відвідування аудиторій факультету математики та інформатики, знайомство з новими інформаційними технологіями, можливістю попрацювати за «крутим компом», яке влаштували дітям доц. кафедри інформатики, к.т.н. Горєлов Віталій Олевтинович та досвідчений інженер-програміст Максимець Василь Зіновійович.
 А відтак – знову інтелектуальний інтенсив, який запропонувала досвідчений ПЕДАГОГ, к. техн. н., доц. Олеся Орестівна Власій. Логічний квест (з проходженням лабіринтів, задачами на логіку, розгадуванням головоломок) допомагав пройти дітям студент-першокурсник факультету математики та інформатики (і водночас очільник Школи футболу)   Олександр Галушко, юна обдарована уодівка Мартуся Власій та магістрант Юля Бережна. Першими розв’язали фінальне завдання Любомир Любінець, Софійка Савчук та Даринка Тухлій.
Як розминка - логічна задача командам, поділеним за гендерною ознакою. Незважаючи на складність завдання, Олегові Цепенді, Любомирові Любінцю, Миколці Криховецькому, Максимові Довгому, Дмитрикові Луцькому, Миколці Федуняку,  Миксимові Кулику, Володі Когуту, Іллі Каруцяку вдалося успішно його розв’язати. Дав раду аналогічній за складністю логічній задачі жіночий склад УОДу: Улянка Цепенда, Мартуся Власій, Софія Савчук, Даринка Тухлій, Даринка Красій та шестирічна Діаночка Семаньків – наймолодша студентка УОД.
Отож обидві команди успішно справилися із "дівчачою" та "хлопчачою" логічними задачами: усі дружно розсекретили, за якими образами заховалися хлопці: Олег Цепенда - Бетмен, Дмитрик Луцький - Супермен, а Миколка Федуняк - Гаррі Поттер. Дівчатка ж дружно допомогли Улянці Цепенді розгадати, в яких коробках заховані речі для пошиття сукні для ляльки.
Думається, ми готові представити з вересня 2018 року збірну інтелектуалів УОДу та започаткувати інтелектуальні ігри «Розумники Івано-Франківська».











Фінальною подією сьогоднішнього дня став вихід на сцену уодівського мистецького гурту.  Попри труднощі (хтось уперше на сцені, хтось уперше перед мікрофоном,  хтось узагалі ще не співав у такому форматі, а хтось УЗАГАЛІ до сьогодні не співав, бо «не мав голосу»), репетиційна прем’єра «уодівської пісні» видалася досить успішною. 
Любомир Любінець,  Миколка Криховецький, Дмитрик Луцький, Миколка Федуняк,  Миксим Кулик, Максим Довгий, Володя Когут, Ілля Каруцяк, Софія Савчук, Даринка Тухлій, Мартуся Власій, Даринка Красій довели не тільки собі, а й присутнім батькам та своєму ВЧИТЕЛЕВІ Марії Василівні Клепар, що вони ДУЖЕ обдаровані.
Професійно імпровізуючи, керівник Школи танцю Вікторія Римик вивчила з дітьми танцювальні рухи, які органічно вплітаються в сюжет пісні. Таким чином вони стали і співаками, і танцівниками в одній особі. Ми дуже пишаємося нашими талановитими дітьми: вокально-хореографічна композиція «Ми українці» у виконанні уодівців, упевнені, у вересні стане подією у мистецькому житті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.
 Це тільки початок! Але дуже успішний! 








Розклад на пятницю (22 червня 2018 року):
12.00 – 13.00 – Школа настільного тенісу
13.00 – 15.00 – Школа мейкерства та розваг пропонує програму «Прощаємося, щоб у вересні знову зустрітися!»


Немає коментарів:

Дописати коментар

  16 червня 2023 року День, який увійшов в історію Університету обдарованої дитини як час   завершення програми «Цікаві канікули – 2023». ...