вівторок, 19 червня 2018 р.

19 червня 2018 року
ввійшов в історію УОД як феєрверк здібностей наших дітей. У командному заліку (за гендерною ознакою) його можна назвати як хлопчачий.
Девятеро хлопчиків сьогодні робили погоду в УОД. Скрізь: і на рукомеснецтві, і на вокалі, і на цікавій математиці з логікою. Семеро дівчаток органічно доповнювали цей чоловічий обдарований потенціал.
Усе відбувалося, як завжди, із сюрпризами, позитивними емоціями, новими знаннями, уміннями та звершеннями.
А також несподіванками. Дуже приємними.
Першою була така: до нас завітали юні «ветерани УОД»: Любомир Любінець, Улянка та Олег Цепенди, Миколка Криховецький, Максим Довгий, які 2017 року  стали першим випуском Університету обдарованої дитини. Любов до УОД знову привела їх до університету.  
Наступною несподіванкою (дуже приємною) стало те, що в Наталі Карпин, яка разом із Іванкою Новоселюк та Діаною Тонюк проводили заняття в Школі «Умілі ручки», сьогодні був День народження. Мабуть, таких щирих оригінальних привітань нашій іменинниці ще не доводилося чути, а Софійка Савчук виготовила листівку та написала вітальний поетичний адрес, який виголосили від імені уодівської сім’ї.
Заняття перетворилося у справжню творчу лабораторію. Юні митці в черговий раз вразили своїми здібностями, творчою уявою, бажанням потішити маму, адже листівку виготовляли саме для неї.
Надзвичайно цікаві роботи виготовили Даринка Красій, Ілля Біланчук, Улянка Цепенда, Дмитрик Луцький, Мартуся Власій, Володя Когут, Олежик Цепенда, Тарасик Гасюк, Світланка Гончаренко, Ілля Каруцяк, Любомир Любінець,  Андріяна Базалицька, Миколка Криховецький. Тепер ми знаємо: до будь-якого свята наші діти зуміють власноруч підготувати (та ще й як професійно!) подарунок своїм рідним. Адже те, що зроблене своїми руками, завжди набагато цінніше за будь-який коштовний подарунок, придбаний у крамниці, бо сповнене дитячою любовю і теплом!









Натхненні творчістю, наші уодівці ще більшою командою (долучилася наша музично обдарована дівчинка Даринка Тухлій) прибули на заняття Школи вокалу.
Шістнадцятеро – це вже, даруйте, маленький  хор. Попри те, що до нас завітали співаки «без стажу», для яких сьогодні була «премєра пісні», на двадцятій хвилині з к.п.н., доц., Заслуженим працівником культури України Марією Василівною Клепар співали всі. І не просто співали! Було двоголосся! Дев’ять хлопчачих голосів досить вправно тримали партію. Ще б пак: у багатьох дітей - музична школа та добра музична підготовка (Олег Цепенда, Ілля Біланчук,  Миколка Криховецький, Любомир Любінець , Тарас Гасюк, Дмитрик Луцький, Ілля Каруцяк, Володя Когут  та ін.). А нашим дівчаткам (Даринці Тухлій, Улянці Цепенді, Софійці Савчук, Даринці Красій, Мартусі  Власій, Світланці Гончаренко,  Андріяні Базалицькій) та Іллі  Біланчукові педагог доручила готувати пісню.
І це ще не всі несподіванки.
«Наступна репетиція, - заявила Марія Василівна, - буде на ВЕЛИКІЙ СЦЕНІ».
Отож наступного вівторка юні таланти співають при ввімкнених мікрофонах на сцені актової зали ПНУ! Ось так!
Попереду – сумлінна праця наших обдарованих уодівців, помножена  на натхнення та любов до музики і дітей нашого ПЕДАГОГА з великої літери, яка обов’язково ввінчається успіхом - створенням візитки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – зразкового творчого дитячого колективу, що примножить, як і знамениті «Гуцулочки», «Росинки», «Опришки», «Верховинка», славу нашого університету.











Як уже анонсувалося, на прохання юних уодівців сьогодні знову працювала Школа логіки та цікавої математики. Її очільники - к. фіз.-мат. н., доц. Олег  Ярославович Довгий та ЧАРІВНИК ЧИСЕЛ - студент-третьокурсник Івано-Франківського коледжу Тарас Боринець.
Вочевидь, що маскулінний склад керівництва школи позитивно впливає на хлопчиків. Річ у тім, що в численних конкурсах, завданнях, логічних задачах у лідерах були хлопчики. Першим розв’язав відому логічну головоломку про капусту, вовка та козу (як їх треба доправити човном на протилежний берег) Володя Когут; першість у розв’язанні завдання про кратність чисел здобув Тарасик Гасюк, першими справилися зі складним завданням на логіку Олег Цепенда, Миколка Криховецький,  не було рівних сьогодні Любомирові Любінцю та Максимові Довгому. Досить добре дається математика Дмитрикові Луцькому, перші здобутки має другокласник Ілля Каруцяк. Не відставали і дівчатка.
Важливо зазначити, що на занятті відбувається навчання у формі гри, де поруч з інтелектуальним інтенсивом панує творчість, диференційований підхід. Олег Ярославович дає  ґрунтовний коментар щодо розв’язування того чи іншого завдання, наводить аналогічні завдання, закріплює матеріал, повторює те, що розглядали на попередньому занятті. Така педагогіка – школа  майбутнього, а в УОДі вона – звичне явище.
Окрім моторики інтелекту, відбувалася інтенсивна моторика рук: діти з дерев’яних кубиків, виготовлених Олегом Ярославовичем, зводили вежу, поєднуючи знання з геометрії, математики. Шквал емоцій, захоплення викликав кожен зі зведених хмарочосів. Ще більше шаленої радості вони викликали, коли розвалювалися… у суперників: була командна гра. Почергово перемагали то хлопчики-архітектори, то дівчатка-будівничі.
А загалом перемогла любов до логіки та цікавої математики, яка обєднала в уодівську сімю інтелектуалів.



















Розклад на середу 20 червня 2018 року

10.00 - 11.00 - Школа танцю;
11.00 - 12.00 - Майстер-клас "Година сюрпризу";
12.00 - 13.00 - Школа настільного тенісу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  16 червня 2023 року День, який увійшов в історію Університету обдарованої дитини як час   завершення програми «Цікаві канікули – 2023». ...