середу, 7 червня 2023 р.


6 червня 2023 року

Другий день в УОДі видався напрочуд динамічним, а ще змістовним, веселим, цікавим і … подарунково-цукерковим.

Усе почалося зі спортивного інтенсиву «Рухливі ігри та забави» у спортивній залі №1, де команда студентів-волонтерів (Анастасія Мельничук (група ФКС-21), Ярослав Капітанчук (ФКС-21), Андрій Цимбалітий (ФКС-21), Таїсія Пилип’як (ФКС-22)) Факультету фізичного виховання і спорту на чолі з  Іриною Геннадіївною Цап, старшим викладачем кафедри спортивно-педагогічних дисциплін, майстром спорту з волейболу, улаштувала для юних уодівців насичену спортивно-розважальну програму.

Факультет фізичного виховання і спорту, який очолює професор Ярослав Миколайович Яців, упродовж п’яти років активно співпрацює з Університетом обдарованої дитини.

Цікаві рухливі ігри та забави, які запропонувала дітям досвідчена педагог та  які проводили талановиті студенти, викликали в школярів не тільки позитивні емоції, чудовий настрій, розвивали спритність, рухову активність тощо, а й пробудили жвавий інтерес до фізичної культури та спорту. За результатами гри «Рибалка», шести різноманітних естафет перемогла дружба: команди «Жираф» та «Хитринка» набрали однакову кількість очок. Учасники змагань Яніна Корнієнко, Яна Григорук, Богдан Любінець, Ірина Дудка, Олександр Дудка,  Єва Попель, Оля Ємець, Софія Гоголь отримали від організаторів спортивного інтенсиву подарунки (наліпки, кульки, цукерки).

Такого роду заняття здатні підвищити мотивацію дітей до занять з фізичного виховання, активізувати рухову активність школярів, адже у формуванні загальної культури здобувачів освіти фізична культура є важливим базовим компонентом. У процесі формування фізичної культури учнів важливим елементом стає мотиваційна сфера особистості, обсяг теоретичних та методико-практичних знань, рухових умінь і навичок. Саме ціннісне ставлення до фізичної культури, спорту особистість набуває в процесі власної активної діяльності, тому так важливо підвищити інтерес до рухової активності дітей. Один зі шляхів досягнення цього – використання нових форм занять, активних методів, зокрема ігор та забав, задля створення позитивного емоційного фону для вдосконалення рухових умінь і навичок дітей. Команда волонтерів Факультету фізичного виховання і спорту сьогодні це успішно довела, а юні уодівці впевнилися, що фізична культура та спорт – це  прекрасно.

 

Інформацію підготувала Г. Білавич

































 

6 червня 2023 року

Цього ж дня в УОДі відбулося перше заняття в Школі шляхетних українців. Його провели студенти групи ПО-15 Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника за керівництва волонтерів УОДу Олени Михайлівни Скиданчук, викладачки-методиста, очільниці циклової комісії загальноосвітньої підготовки, та Марії Антонівни Багрій,  докторки педагогічних наук, викладачки коледжу.

Студентки-першокурсниці Цапко Христина, Іщенко Ірина, Яневич Тетяна, Петрашко Вікторія, Нагорняк Неля, Князевич Вероніка, Білінкевич Івіліна, Прокопчук Анастасія, Сарахман Софія, Дуплеца Софія, Пасічна Діана, Дарій Яна, Кузьма Валерія, Куцій Тетяна, Глушак Андріана, Мельник Вероніка, Матусяк Віта, Гірник Василина, Лилак Надія, Дулеба Анастасія, Дьолог Андріяна подарували юним уодівцям шквал позитивних емоцій. Заняття «Познайомимося?!» було насиченим різними видами діяльності – пізнавальною, ігровою, розвивальною тощо. Майбутні педагоги демонстрували свої організаторські здібності, фахові компетентності, таланти та спонукали до активності юних студентів УОДу. Неперевершеною аніматоркою заходу була Андріана Глушак. Разом із Нелею Нагорняк Яніна Корнієнко, Яна Григорук, Богдан Любінець, Ірина Дудка, Олександр Дудка,  Єва Попель, Оля Ємець вивчили танець. А ще діти співали, гралися, розважалися. Було весело й цікаво.

Під час заняття «Познайомимося?!» відбулася посвята студентів групи ПО-15 у волонтери УОДу (куратор групи – Олена Михайлівна Скиданчук). З вітальним словом виступила професорка Галина Білавич, яка наголосила на тривалій (п’ятирічній) співпраці Івано-Франківського фахового коледжу з Університетом обдарованої дитини, участі викладачів коледжу (М. А. Багрій, О. М. Скиданчук, М. В. Гнатюк, а також Т. В. Полякова, Р. О. Павелко та ін.), відзначила високий фаховий рівень  підготовки студентів, які завжди готові долучитися до волонтерської діяльності, підкреслила, що  в особі очільника Івано-Франківського фахового коледжу професора Юрія Михайловича Москаленка УОД завжди знаходить підтримку та всіляке сприяння.

Перше заняття в Школі шляхетних українців закінчилося майстер-класом із вязання патріотичних браслетів, який влаштували студенти-волонтери.  За неймовірну активність, здобуті навички юні студенти отримали від організаторів майстер-класу солодкі подарунки. Виготовлений браслет із національною символікою – це не тільки вияв патріотизму юних українців, а й своєрідна підтримка захисників України, адже, створюючи його для українського воїна, який бореться з російським окупантом, діти вкладали всю свою щиру любов. Майстерно виплетений зі стрічок блакитно-жовтий браслет – це символ незнищенності української нації, у ньому – національна гордість і повага до героїв та захисників України. У такий спосіб і юні уодівці, і студенти-волонтери засвідчили шляхетність української душі, свою національну ідентичність.

 

Інформацію підготувала Г. Білавич






















Немає коментарів:

Дописати коментар

  16 червня 2023 року День, який увійшов в історію Університету обдарованої дитини як час   завершення програми «Цікаві канікули – 2023». ...