середу, 7 червня 2023 р.

 

5 червня 2023 року

 

Перший день в УОДі видався по-справжньому святковим. Він випав на понеділок – другий день Зелених свят. Цього дня, як відомо, відбулося зіслання Святого Духа на учнів Ісуса Христа, що символізує зародження християнської церкви. За умов війни, розвязаної росією, важливо бути ближче до Бога, прохати Його про перемогу для України: «Боже великий, єдиний, нам Україну храни!» 

Чимало юних студентів УОДу разом зі своїми батьками, викладачі та студенти-волонтери в храмах Івано-Франківська цього дня зєдналися в молитві за мир в Україні.

А далі відбулося заняття в Школі мовних екологів та риторів (очільник – проф. Галина Білавич), яке вели студентка 4 курсу Тетяна Притуляк та студентка 2 курсу Юлія Літвін, члени наукового гуртка «Мовні екологи», який займається проблемами екології української мови. Галина Білавич наголосила, як важливо (особливо за часів російської агресії) дбати про чистоту української мови, формувати знання в галузі екології української мови, нормативності мови в її усній та письмовій формах, навички чути й бачити мовленнєві негаразди, уміти їх виправляти, стежити за власним мовленням та формувати його культуру, екологізувати мовне довкілля.

У процесі  спілкування, захопливих мовних ігор юні уодівці  формували, окрім іншого, навички мовленнєвої культури. Школярі Дмитро Луцький та Богдан Любінець, які декілька років відвідують УОД, продемонстрували глибокі знання української мови,  створювали подарунки нашим захисникам, активно включилися в підготовку святкової академії «А ми тую червону калину підіймемо». Тетяна Притуляк та Юлія Літвін розпочали роботу над інсценізацією казки «Пан Коцький», слова оповідачів дісталися юним інтелектуалам Дмитрові Луцькому та Богданові  Любінцю.

У пятницю (9 червня 2023 року) Школа мовних екологів та риторів продовжить роботу.

 

Інформацію підготувала Г. Білавич









Немає коментарів:

Дописати коментар

  16 червня 2023 року День, який увійшов в історію Університету обдарованої дитини як час   завершення програми «Цікаві канікули – 2023». ...