понеділок, 12 червня 2023 р.

 9 червня 2023 року

В Університеті обдарованої дитини навчання для юних студентів цього дня відбувалися в змішаному форматі. Заняття в Школі поліглотів (очільник Трухан Оксана Іванівна, викладач кафедри англійської філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника) відбувалося онлайн, де на зв’язку з юними студентами УОДу були Оксана Іванівна Трухан (Україна) та студенти-волонтери Юлія Кімак (група Н-21) та Даніелла Заворотюк (група Н-21), які вели інтерактивне заняття із ФРН.

 У Школі поліглотів сьогодні звучала українська, англійська, польська, німецька мови. Викладачка та студентки вирушили з дітьми у віртуальний євротур. Неймовірні пригоди очікували на мандрівників. І відсутність мовних знань не стала тут на заваді. На те і Школа поліглотів, щоб інтенсивно навчити іноземних мов, продемонструвати, як максимально швидко й  ефективно можна опанувати лексику, необхідну для спілкування в чужій країні, розв’язуючи життєві ситуації з реальними іноземцями.

Талановиті студентки-другокурсниці Юлія Кімак та Даніелла Заворотюк  самі є поліглотами. За допомогою своєї наставниці вони підготували низку цікавих навчальних лайфхаків англійською, німецькою та польською мовами найнеобхіднішої лексики, яка допоможе українському мандрівникові адаптуватися у європейській країні. 

Юлія Кімак та Даніелла Заворотюк для студентів УОДу влаштували поліглотичний інтенсив в ігровій формі, який, окрім іншого, засвідчив: поліглоти – це люди, котрі знають декілька іноземних мов, отримують від їх вивчення задоволення, використовують свої іншомовні знання за конкретних життєвих ситуацій, у будь-якій країні, подорожуючи чи навчаючись, почувають себе комфортно. З такого юнацтва варто брати приклад, якщо ми хочемо опанувати іноземну мову (англійську, німецьку, польські тощо) швидко, якісно, оперативно, приємно, із задоволенням.

Очільниця Школи поліглотів Оксана Іванівна Трухан підкреслила, що в час літніх мандрівок важливо належним чином підготуватися до подорожі в ту чи ту країну, вивчити необхідну тематичну лексику,  попрактикуватися в розмовній мові до того моменту, коли опинишся за кордоном, заздалегідь послухати носіїв мови, найголовніше – це розуміти та трохи розмовляти, не боятися спілкуватися, запитувати, прагнути засвоїти слова, котрі насамперед необхідні в чужій країні, варто скласти список фраз, а також проаналізувати перелік ситуацій, речей і висловів, які зможуть знадобитися в мандрівці, й перекласти їх мовою тієї країни, куди вирушаєш. Якщо використовувати задля цього Перекладач Google, то варто обов’язково скористатися функцією “Прослухати”, щоб дізнатися, як ті чи ті слова, фрази правильно вимовляються, позаяк саме усне спілкування  є пріоритетом під час подорожі. Доречно створити мовні ситуації, спробувати розіграти їх, уявивши себе в транспорті, у крамниці, у кавярні, у школі, на вокзалі в аеропорту тощо.

Цим цілям було присвячене  інтерактивне заняття «Travelling around the world», яке Оксана Іванівна Трухан та Юлія Кімак і Даніелла Заворотюк провели в цікавій формі, зробивши символічні зупинки в Німеччині, Великобританії та Польщі. Волонтери, наголосивши на важливості володіння іноземними мовами, презентували низку практико орієнтованих завдань німецькою, англійською та польською мовами, учасники заняття мали можливість переглянути цікаві тематичні відео.

Присутні на ньому студентки-волонтери Школи мовних екологів та риторів (Д. Крайник та ін.) перейняли від своїх колег чудові методичні знахідки.   

 

                                                                        Інформацію підготувала Г. Білавич















Немає коментарів:

Дописати коментар

  16 червня 2023 року День, який увійшов в історію Університету обдарованої дитини як час   завершення програми «Цікаві канікули – 2023». ...