четвер, 15 червня 2023 р.

 13 червня 2023 року

Катехитична школа при Університеті обдарованої дитини, яку очолює кандидат педагогічних наук, доцент Марія Степанівна Копчук-Кашецька, покликана формувати в дітей християнські (абсолютні) цінності.

Потреба активізації християнсько-морального виховання дітей особливо актуалізується за умов російської агресії. За цього складного часу, коли Україна потерпає від війни, важливо культивувати в дитячих серцях такі почуття, як добро, милосердя, любов до ближнього, навчати допомагати тим, хто в потребі, втратив домівку, близьку людину, має зневіру, дбати молитовно/ доброчинно про тих, хто звільняє українську землю від ворога, хто опинився на Прикарпатті, утікаючи від війни, милосердно ставитися до тварин, усього живого тощо. Виховання таких цінностей слугує, окрім іншого, удосконаленню юної особистості.

На запрошення Марії Степанівни Копчук-Кашецької до юних студентів УОДу завітали магістранти Ткачишин Назар та Ярошко Іван, які є водночас магістрантами і Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (спеціальність «Початкова освіта»), і Івано-франківської  академії Івана Золотоустого й Івано-Франківської духовної семінарії  імені священномученика Йосафата.

Юні студенти УОД Софія Волошинюк, Дарина Багрій, Мирослава Копчук-Кашецька, Оля Ємець, Ірина  Юкіш, Яніна Корнієнко, Яна Григорук, Богдан Любінець, Єва Попель, Вікторія Сас одразу заприятелювали з братами Назарієм Ткачишиним та Іваном Ярошком: майбутні педагоги та священники, досконало володіючи педагогічною майстерністю, методами та прийомами впливу на виховання дітей, були в ролі не тільки доброго й знаючого катехита, а й веселого, дотепного аніматора, який спонукає дітей до активного змістовного відпочинку.

Усі запропоновані ігри та забави мали на меті  виховання дітей у християнському дусі, глибшому пізнанні Бога, світу, носили розвивальний характер, сприяли соціалізації дітей, допомагали знайти нових друзів.

Майбутні магістри педагогіки та богослов’я Назар Ткачишин та Іван Ярошко самі випромінювали тепло, дарували любов свого серця новим юним приятелям, присутнім викладачам та студентам-волонтерам УОДу. Інтерактивне заняття «Пошук істини», де було багато щастя, радості, добра, усмішок, танцю, ігор, музики, співу, подарунків, промайнуло як мить, залишивши чудовий слід у душах дітей, а ще бажання єднатися в молитві за Україну.

Інформацію підготувала Г. Білавич

 









Немає коментарів:

Дописати коментар

  16 червня 2023 року День, який увійшов в історію Університету обдарованої дитини як час   завершення програми «Цікаві канікули – 2023». ...