вівторок, 13 червня 2023 р.

 

12 червня 2023 року

 

Заняття з основ ІТ, які організовують та проводять доценти кафедри математики та інформатики і методики навчання Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника кандидат технічних наук Олеся Орестівна Власій та кандидат педагогічних наук Ольга Михайлівна Дудка, юні студенти завжди відвідують охоче. До слова,  такі заняття проводяться з початку створення УОДу.

Студенти – майбутні вчителі інформатики та математики, які навчаються за освітньою програмою (ОП) (бакалаврською) «Середня освіта (математика, інформатика)» та ОП (магістерською) «Середня освіта (інформатика)» на кафедрі математики та інформатики і методики навчання,   завжди активно долучаються до проєкту «Цікаві канікули» від УОД.

Юні студенти УОДу й досі згадують ІТ-заняття, які разом із досвідченим педагогом Олесею Орестівною проводили студенти-волонтери  Винничук Марія, Гуменяк Марія, Дем'янчук Оксана, авторка квесту від Мовного Чистуна, Бережна Юля – авторка «Комп’ютерних мудрульок», Оля Ліщинська – авторка віртуальних мандрівок з УОД, та десятки інших здобувачів вищої освіти,  які сьогодні вчителюють у школах міста, Івано-Франківської області.

Вивчення інформатики в школі перетнуло межі предмета «Інформатика», її застосування бачимо в повсякденному житті практично щомиті. З огляду на це, важливим є вивчення програмування, що не завжди вдається школярам, викликає чималі труднощі. Тому тут важливо все: і врахування вікових особливостей учнів, і індивідуальний підхід до кожної дитини, і рівень її ІТ-компетентності, і використання різних методів навчання, зокрема ігрових,  тощо. Ці всі умови було успішно враховано, адже на занятті працювали юні студенти різного віку.

 Особливістю проведення заняття «Програмуємо мобільний додаток» стало використання коучинг-технологій, адже його допомагали вести студентка Марія Палійчук (група СОМ-31) та учениця 9-го класу Івано-Франківського ліцею № 10  Марта Власій, яка відвідує УОД з 2017 р.

Юні студенти УОДу Юкіш Ірина, Волошинюк Софія, Корнієнко Яніна, Григорук Яна, Любінець Богдан, Попель Єва, Ємець Оля, Сас Вікторія, Луцький Дмитро сьогодні зазирнули за лаштунки роботи мобільних додатків. Кожен мав змогу вдосконалити заготовлений проєкт мобільного додатка і протестувати його в режимі реального часу на власному мобільному телефоні. Кожен створив мобільний «Генератор добра» – Android-додаток, який генерує підбадьорливі мовні фрази, позитивні зображення, викликає чудові емоції, усмішки, словом, продукує добро. Процес розроблення  мобільного додатка – справа не з легких, але діти щиро прагнули його створити й це вдалося завдяки їхній обдарованості, наполегливості, умінню слухати і чути, а також враховувати рекомендації наставників.

  Корнієнко Яніна,  Григорук Яна, Любінець Богдан, Юкіш Ірина, Волошинюк Софія, Попель Єва, Ємець Оля, Сас Вікторія, Луцький Дмитро писали щирі побажання своїм батькам, друзям і бажали їм здоров'я та щастя, миру та спокою, радості та добра.

Інформацію підготувала Г. Білавич






















 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  16 червня 2023 року День, який увійшов в історію Університету обдарованої дитини як час   завершення програми «Цікаві канікули – 2023». ...