понеділок, 12 червня 2023 р.

 9 червня 2023 року

Школа бізнесу та менеджменту «Як стати мільйонером», яка з 2017 р. діє при Університеті обдарованої дитини (очільник – кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та бізнес-адміністрування Томашевська Антоніна Василівна), запропонувала цьогоріч юним студентам освітній проєкт «Як створити власний стартап».

Навчання підприємництва – чудова можливість для юних студентів опанувати навички знаходити нестандартні рішення та розвивати творчий потенціал, брати на себе відповідальність. Цього Корнієнко Яніну, Томашевського Марка, Григорук Яну, Любінця Богдана, Попель Єву, Ємець Олю, Сас Вікторію, Дудку  Олександра, Дудку Ірину, Гуменюка Івана, Гуменюк Анастасію, Луцького Дмитра навчала Антоніна Василівна Томашевська на занятті, присвяченому створенню власного стартапу.

«Навчати підприємництва,  – наголосила Антоніна Василівна, – це не означає розповідати маленькій дитині про інвестиції чи B2B маркетинг. Або ще гірше – про «схеми» ведення бізнесу та отримання вигоди будь-яким шляхом. Розвиток підприємницьких здібностей – це, насамперед, про грамотність та відповідальність, про створення умов, у яких діти могли б здобувати необхідні компетенції, що знадобляться в дорослому професійному житті».

На інтерактивному занятті Школи бізнесу та менеджменту «Як стати мільйонером» Антоніна Василівна Томашевська застосовувала інноваційні методи і форми, інтегрувала знання з різних галузей знань, у доступній формі  познайомила дітей із секретами бізнесу та менеджменту через розповідь та перегляд пізнавального мультиплікаційного фільму.

Юні уодівці ділилися з досвідченою викладачкою міркуваннями щодо ведення в майбутньому власного  бізнесу та презентували свої перші спроби у створенні логотипу власного стартапу. Майбутні стартапери поринули у світ дорослих і переймали підприємницький досвід, створювали і втілювали свої креативні ідеї, розкривали творчий потенціал. Очільниця Школи бізнесу та менеджменту «Як стати мільйонером» розповідала про українські стартами, які досягли успіху, зокрема, Petcube,  Ugears, Re-leaf Paper. Особливе зацікавлення в юних студентів УОДу викликали презентаційні матеріали про винаходи дітей, які змінили світ: фруктове морозиво, шрифт Брайля, зубна щітка та ін.

Наприкінці заняття Корнієнко Яніна, Григорук Яна, Любінець Богдан, Попель Єва, Ємець Оля, Сас Вікторія, Дудка Олександр, Дудка Ірина, Гуменюк Іван, Гуменюк Анастасія, Луцький Дмитро, Томашевський Марко мали можливість презентувати свій стартап, який створювали за допомогою малюнка. З такими талановитими юними стартапери Україні забезпечене економічне процвітання! Школа бізнесу та менеджменту «Як стати мільйонером» це інноваційне освітньо-розвивальне середовище, де викладачі-волонтери намагаються прив’язати здобуті дітьми економічні знання до їх практичного застосування в дорослому житті.

 

Інформацію підготувала Г. Білавич











Немає коментарів:

Дописати коментар

  16 червня 2023 року День, який увійшов в історію Університету обдарованої дитини як час   завершення програми «Цікаві канікули – 2023». ...