неділю, 18 червня 2023 р.

 

14 червня 2023 року

Заняття в Катехитичній школі (очільник – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри початкової освіти Марія Степанівна Копчук-Кашецька)  відбувалося просто неба у внутрішньому дворі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

 До юних студентів УОДу знову завітали Назар Ткачишин та Іван Ярошко, які є водночас магістрантами і Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (спеціальність «Початкова освіта», науковий керівник – доцент Марія Степанівна Копчук-Кашецька), і Івано-Франківської  академії Івана Золотоустого й Івано-Франківської духовної семінарії  імені священномученика Йосафата.

Молитвою за Україну розпочалося заняття «Пошук істини»: в університетській каплиці юні студенти УОДу разом із Назаром Ткачишиним  та Іваном Ярошком, викладачами-волонтерами молилися за батьків, бабусь, дідусів, братів, сестер, воїнів-захисників України, людей на окупованих територіях, полонених українців, тих, хто потерпів від екоциду та геноциду росіян, капеланів, військових медиків, волонтерів, а також друзів, учителів, рідних, близьких та всіх, хто в потребі. 

Молитва – провідний елемент таких тематичних  занять, а ще розмови про добро, любов, милосердя, правду тощо. Діти вчилися спілкуватися з Богом, щиросердно звертатися Нього,  просити про сокровенне (здоров’я батьків, рідних, перемогу над ворогом та мир в Україні, збереження життя воїнів ЗСУ та ін.),  прославляти Бога, сповнювати своє серце любов’ю до ближнього, друзів, формували бажання діяти, згідно з основними правдами християнської віри.

«Пошук істини» ‒  це ще й пошук нових друзів, пізнання нового, приятелювання, робота в команді, радість від спілкування, загального успіху тощо. 

Юні студенти УОДу Софія Волошинюк, Марія-Ніколь Гао, Дарина Багрій, Мирослава Копчук-Кашецька, Єремія Копчук-Кашецька, Ольга Ємець, Яніна Корнієнко, Яна Григорук, Андрій Хрущ, Єва Попель, Вікторія Сас змістовно провели час: і співали, і танцювали, і грали в інтерактивні ігри. Захопливим і цікавим був квест, який завершився нічиєю: обидві команди набрали рівну кількість очок, отримали солодкі подарунки.

Талановиті здобувачі магістерського рівня вищої освіти Назар Ткачишин та Іван Ярошко, поєднавши педагогічні та богословські знання, вивчивши й дуже добре зрозумівши зміст Божої науки, досконало опанувавши педагогічною майстерністю, учительським хистом, змогли в простий, доступний і зрозумілий спосіб передати дітям глибину християнських цінностей, важливість пошуку істини, потребу чинити добро.

Інформацію підготувала Г. Білавич














Немає коментарів:

Дописати коментар

  16 червня 2023 року День, який увійшов в історію Університету обдарованої дитини як час   завершення програми «Цікаві канікули – 2023». ...