четвер, 8 червня 2023 р.

7 червня 2023 року

Третій день в Університеті обдарованої дитини для юних уодівців видався пізнавальним, розвивальним, творчим. Цей день нагадав також про те, що в Україні триває війна.

Школа поліглотів, яку цьогоріч очолює Трухан Оксана Іванівна, викладач кафедри англійської філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, запропонувала юним студентам УОДу англомовний інтенсив. Талановита студентка-волонтерка Ліза Калин (група СОН-22) разом зі своєю наставницею Оксаною Іванівною Трухан провели з дітьми цікаве інтерактивне інтегроване заняття, що включало різні види мовної діяльності, а також музичне мистецтво, пісенну творчість, хореографію. 

Відбулася мотивація уодівців до англомовних видів діяльності – діти активно повторювали лексику до теми «Знайомство». Корнієнко Яніна, Григорук Яна, Любінець Богдан, Дмитро Луцький, Попель Єва, Ємець Оля, Томашевський Марко, Сас Вікторія, Дудка Олександр, Дудка Ірина розповідали про себе англійською мовою.

Виконанню англомовної танцювальної пісні-руханки «Head, Shoulders, Knees & Toes» з подальшим виконанням рухів під відео та аудіодіосупровід  передувало вивчення/засвоєння юними студентами УОДу відповідної тематичної лексики. Учасникам англомовного інтенсиву розповіли  про створення та модифікації відомої англійської колискової «Twinkle, twinkle little star”.

Вивчення мелодії та тексту пісні, перегляд відеокліпу, порівняння англійської пісні «Twinkle, twinkle little star” з українськими колисковими, закріплення вивченої лексики з різних видів діяльності, опрацьованих на занятті, відбувалося в укритті під тривожні звуки сирен. Вони нагадали всім учасникам проєкту «Цікаві канікули – 2023» від УОДу, що кожною хвилиною мирного й відносно щасливого життя ми повинні завдячувати Збройним силам України, українським захисникам, які оберігають наш спокій, борються за звільнення України від російського ворога.

Тому в укритті поруч з «Head, Shoulders, Knees & Toes», «Twinkle, twinkle little star» звучали й українські колискові, юні студенти, зачаровані чудовими музичними здібностями й виконавською майстерністю Оксани Іванівни Трухан, дзвінко підхопили «Червону калину», а далі звучали «Червона рута», «Старі фотографії» та інші пісні.  Україна, яка співає в укритті, витримає все й переможе! Українські діти, які в укритті «підіймають червону калину», запрограмовані на світле й щасливе майбутнє!

Інформацію підготувала Г. Білавич















Немає коментарів:

Дописати коментар

  16 червня 2023 року День, який увійшов в історію Університету обдарованої дитини як час   завершення програми «Цікаві канікули – 2023». ...