четвер, 8 червня 2023 р.

 

7 червня 2023 року

Наступною парою було заняття, на яке з нетерпінням чекали юні студенти УОДу Софія Савчук, Корнієнко Яніна, Григорук Яна, Любінець Богдан, Дмитро Луцький, Попель Єва, Ємець Оля, Томашевський Марко, Сас Вікторія, Дудка Олександр, Дудка Ірина.

Його провів Михайло Васильович Гнатюк, доцент кафедри методики викладання образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та дизайну Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, довгорічний очільник Школи живопису, який як волонтер працює в Університеті обдарованої дитини від моменту його створення (2017).

Заняття з теми «Пейзаж з квітами» Михайло Васильович улаштував для  дітей віком від 7 до 14 років із різним рівнем підготовки. Треба мати неабиякий хист, володіти непересічною педагогічною майстерністю, щоб дітей, які до ладу не вміють тримати пензлик та користуватися фарбами, навчати впродовж академічної години азів образотворчого мистецтва. А головне – пробудити любов до живопису, викликати естетичні почуття, насолоду від творчості.

 У процесі виконання пейзажу юні художники відпрацьовували методику роботи фарбами і паралельно дізнавалися про тонкощі малярства, широкий світ мистецтва. Діти закріпили певні теоретичні відомості з основ образотворчої грамоти: питання композиції, лінійного малюнку, техніки малювання акварельними, гуашевими фарбами, володіння пензлем та ін. З'ясовували особливості малювання квітів з натури та використання їх у народному мистецтві.

Софія Савчук, Корнієнко Яніна, Григорук Яна, Любінець Богдан, Дмитро Луцький, Попель Єва, Ємець Оля, Томашевський Марко, Сас Вікторія, Дудка Олександр, Дудка Ірина не просто малювали – вони творили картини, де розцвітали червоні маки. Як символ пам'яті про тих, хто віддав своє життя за незалежність України, як символ жертв усього живого внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС російським окупантом.

Інформацію підготувала Г. Білавич


















Немає коментарів:

Дописати коментар

  16 червня 2023 року День, який увійшов в історію Університету обдарованої дитини як час   завершення програми «Цікаві канікули – 2023». ...